Покрај темната топла чоколада, интересен зимски напиток е исто така и бела топла чоколада. Погледајте во видеото како се подготвува, а подолу можете да прочитате кои состојки ви се потребни и како се подготвува бела топла чоколада.
- слатка павлака со 36% млечна маст
- млеко
- малку клинчиња каранфилчиња како додаток за зимскиот период.
Загревате до пред зовривање и тогаш ја додавате белата чоколада.
Ја исклучувате ринглата и мешате во лонецот додека белата чололада да се истопи во потполност.
Потоа низ цедалка сипате во голема стаклена чаша, за да се ослободите од каранфилчињата.
Вашата бела топла чоколада е подготвена, уживајте во нејзиниот вкус!
Состојки
- квалитетна бела чоколада- слатка павлака со 36% млечна маст
- млеко
- малку клинчиња каранфилчиња како додаток за зимскиот период.
Подготовка на бела топла чоколада
Во лонецот на оган се спојуваат млекото и павлаката и се додава малку клинчиња каранфилчиња.Загревате до пред зовривање и тогаш ја додавате белата чоколада.
Ја исклучувате ринглата и мешате во лонецот додека белата чололада да се истопи во потполност.
Потоа низ цедалка сипате во голема стаклена чаша, за да се ослободите од каранфилчињата.
Вашата бела топла чоколада е подготвена, уживајте во нејзиниот вкус!
Нема коментара:
Постави коментар